RIBW K/AM breidt zorgaanbod uit met forensische zorg

1 oktober 2024

Met trots laten we weten dat RIBW K/AM forensische zorg aan mensen met een justitiële achtergrond en een psychische kwetsbaarheid continueert én uitbreidt. Al jarenlang bieden we ambulante begeleiding aan cliënten in ons verzorgingsgebied Kennemerland, Amstelland en De Meerlanden. Vanaf 1 oktober 2024 hebben we de forensische zorg uitgebreid met verblijfszorg in Haarlem.

Forensische zorg is bedoeld voor mensen die in aanraking zijn geweest met justitie en psychische problemen hebben. Als iemand een strafbaar feit heeft gepleegd, volgt een passende straf, maar deze neemt de (psychische en sociale) problemen niet weg.
Vandaar dat mensen met een forensische zorgtitel begeleiding krijgen om meer grip op hun leven te krijgen en hun eigen plek in de maatschappij (opnieuw) te kunnen pakken. Hierdoor neemt de kans op recidive (herhaling van het plegen van misdaden) ook af. Forensische zorg is er om de samenleving veiliger te maken en de deelnemers weer perspectief te bieden op een stabiel leven. Dit doet RIBW K/AM samen met andere betrokken zorgverleners.